Tek Başına Tatil Nasıl Yapılır
  1. Anasayfa
  2. Genel

Tek Başına Tatil Nasıl Yapılır

0

Tek başına tatil yapmak düşünüldüğü gibi zor ve sıkıcı değildir. Özellikle yalnızlığı seven, arkadaşlarla olmak yerine kendi başına takılmayı sevenlerin tercihidir. Ama arada insan yalnız kalmak ister, kafa dinlemek ister. Bu gibi durumlarda da sıkça tercih edilir. Sadece sevdiğiniz şeyleri yapmayı planlayın ve istediğiniz, gidebileceğiniz yeri belirleyin.  

Yapılması Gerekenler

Gitmek için düşündüğünüz yerin konaklama yerlerini araştırın. Ulaşım koşullarına iyice bakın. Oranın popüler restoranlarına ve tarihi yerlerine bakın. İnternetten baktığınız yer hakkındaki yorumları okuyun. Hepsini not edin. Birkaç yer daha araştırın ve sıralayın. En çok gitmek istediğiniz yer için hazırlanmaya başlayın. 

Her şey istediğiniz gibi olacağı için kendinizi özgür hissedersiniz. Tüm kuralları siz belirliyorsunuz. Yaşadığınız yere yakın bir yere gidebilir, hafta sonu kaçamağı yapabilirsiniz. Her şey sizin elinizde. 

Yapılacak Seçenekler

Bir sergiye gidebilir, konsere gidebilir, doğa sporları yapabilir, resim çizebilmek, güzel manzara fotoğrafları çekebilmek için ormanı tercih edebilirsiniz. Başka bir ülkeye gitmeyi tercih ederseniz kendinizi kalabalığa bırakın, böylelikle o ülkenin kültürünü ve davranışlarını gözlemleyebilirsiniz. Birçok tercih alanı vardır. Örneğin; Çeşme’ye sevdiğiniz sanatçının konserine gidiyorsunuz, konser bitiminde bir taksiye binip Ilıca’ya gidebilir ve denize girebilirsiniz, kamp yapabilirsiniz. 

Yalnız olmanız kendinizle bir bağ kurmanızı sağlar, sizi daha güçlü yapar. Kendiniz tanımanızı sağlar. Bu gücü elde edebilmek için ilk önce yalnızlığınızı düşünmemeye çalışın. Zamanı akışa bırakın. Kötü düşüncelere kapılmadan seyahat edin.  

Almanız Gerekenler 

İlk olarak kimliğinizi almalısınız. En önemlisi kimliktir. 
Yurt dışı için pasaport, otobüs yolculukları için biletinizi almalısınız. Otel rezervasyonu yaptığınız belgeleri almalısınız.  
Yurt dışına çıkacaksanız üçlü priz ilk önceliğiniz olmalı. Sonra da şarj aletini almalısınız. 
Sürekli kullandığınız ilaçları ya da ne olur ne olmaz diye ağrı kesici almayı unutmayın. 
Gerekli olan tüm malzemeleri hallettiğinizde bavulunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Gideceğiniz yere göre kıyafet alın. Kış tatiline gidiyorsanız kalın, yaz tatiline gidiyorsanız ince kıyafetler
almalısınız. 
Çok ağır bir bavul yapmaktansa yük olmayacak hafif bir bavul yapmak daha yararlı olacaktır.  
Küçük bir defter alıp yaptığınız şeyleri yazabilir, yapmak istediklerinizi not alabilirsiniz.  

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir