Uludağ’da Tatil Nasıl Yapılır
  1. Anasayfa
  2. Genel

Uludağ'da Tatil Nasıl Yapılır

0

Bursa ilinin sınırları içinde yer alan Uludağ, Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağıdır. 2.543 metre yüksekliğine sahiptir. Türkiye’nin doğa sporu merkezi ve kış merkezi olan en güzel yerdir. Her yıl turistlere, yerli gezginlere kapısını açar. Tatil planları için vazgeçilmez yerdir. Bu dağ, kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda, 40 kilometrelik bir alandadır. Uzaktan dik ve güzel bir görüntüye sahiptir. Güneye bakan yamaçları kuzey tarafına göre daha düzdür. En yüksek bölgesi ise 2.543 metre olan Uludağ tepesidir. 

Ulaşım  

Uludağ’a gitmek için bir sürü yol mevcuttur. Bulunduğunuz yere göre uçağa binebilir, deniz yolunu kullanabilir aynı zamanda araba veya otobüs ile gidebilirsiniz. Araba ile yani kara yolu ile yolculuklarda ilk önce Bursa’ya varılır. Bursa’dan kısa bir süre daha gidildikten sonra Uludağ’a varmış olursunuz. Feribot tercih edilirse Bursa’ya varıldıktan sonra şehir merkezinden kalkan minibüslere binerek varabilirsiniz. Uçak ile de bindiğiniz yere göre değişen kilometre farkına göre kısa bir sürede Uludağ’a varmış olursunuz. 

Ne Zaman Gidilmeli? 

Her mevsim ayrı bir zevke ve eğlenceye sahiptir. Kayak merkezi olduğundan kış aylarında gitmek daha çok tercih edilir. Ancak hafif serin bir havada dağ keyfi yapmak için diğer aylar da gitmeyi düşünmelisiniz.  

Nerede Kalınır?  

Her mevsim farklı ücretlerle kalabilme şansınız vardır. Fakat çoğu tesis kış aylarında açık ve yoğun olduğu için planınızın önceden belli olması gerekir. Kış aylarında istediğiniz fiyata kalabilmek için önceden ayarlamak daha hesaplı olacaktır.  

Uludağ’da birkaç kalma bölgesi vardır. 1. ve 2. gelişim bölgesi, eski kalkınma ve yeni kalkınma bölgeleri bulunur. Kalmak için rezervasyon yapacağınız otel bu bölgelerden birinde olmalıdır. 1. gelişim bölgesi diğer bölgelere göre daha renklidir. Daha çok kış ve kayak sporları için gidilen bir bölgedir.  Otel dışında kamp yapma seçeneği de vardır. Uludağ’ın milli parkı bunun için en uygunudur. Hem düşük bütçeli hem de eğlenceli bir seçenektir.  

Gezilecek Yerler 

Birçok farklı bitki ve hayvan türlerini görmek için Milli Park’a gidilmedi. En güzel yaylaların biri olan Çobankaya Yaylası da görülmesi gereken önemli yerlerden biridir.  

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir