Oyun Nasıl Hızlandırılır
  1. Anasayfa
  2. Genel

Oyun Nasıl Hızlandırılır

0

Hepimizin kafasını kurcalayan sorulardan biri de oynadığımız oyunları nasıl hızlandıracağımızdır. Bu konu ile ilgili önerebileceğimiz birkaç yol mevcut. Bu yollardan herhangi birini veya birkaçını deneyerek oyun deneyiminizi hızlandırmak mümkün. 

Kendi Sistem Özelliklerinize Hakim Olmak

Öncelikle oyunu oynayacağımız platform, telefon, pc veya tablet olarak değişkenlik gösterebilir. Hangi seçimde olursa olsun öncelikli olarak bakmamız gereken, oynamak istediğimiz oyunun gereken sistem özelliklerini bilmek ve kendi sistem özelliklerimizle kıyaslamaktır. Örnek olarak 4 GB ram kapasitesi ihtiyacı duyan bir oyun oynayabilmek için minimum sistem özelliğimizin 4 GB ram kapasitesine sahip olduğu konusunda emin olmamız gerekir. Aksi takdirde bu durum, yaşayacağınız oyun deneyimini yavaşlatacaktır. 

Oyun Optimizasyonu Nedir? 

Oyun oynarken, hangi sisteme sahip olduğumuzu bilmek kadar önemli olan bir başka konu da oynayacağımız oyunu elimizdeki imkanlara göre optimize etmektir. 
Tüm oyunların seçenekler veya ayarlar adı altında bulunan grafik ayarları mevcuttur. Bu ayarlarda birkaç düzenleme yaparak hem oyun deneyiminizi hızlandırmak hem de sisteminizi daha az yorulur hale getirmek mümkün. 

Oyun Oynayacağınız Platformu Yenilemek Veya Yükseltmek

Eğer yukarıdaki seçimlerden herhangi birini uygulayarak yeterli hızlanmayı sağlayamadığınızı düşünüyorsanız sizin için donanımınızı yükseltme vakti gelmiş demektir. Ancak bu noktada üzücü bir haberimiz var. Ne yazık ki oyun oynadığınız platform, mobil cihazınız veya tabletiniz ise, bu seçenek sizin için devre dışı kalmış olacak. Çünkü bu cihazlarda herhangi bir donanım yükseltme imkanınız bulunmuyor. Ancak kullandığınız platform bir masaüstü bilgisayar veya laptop ise durum biraz daha farklı. 

Masaüstü veya laptop bilgisayarınıza ram veya hard disc eklemesinde bulunarak güncel olarak piyasada bulunan neredeyse tüm oyunlarda gerekli hızı yakalamanız mümkün. 

Bu konuda biraz daha şanslı olanlar ise masaüstü bilgisayar kullanıcıları. 

Bildiğiniz gibi masaüstü bilgisayarlarda, güç kaynağından tutun da, kasanızın fanlarına kadar gerekli tüm değişiklikleri yapma imkanınız bulunmakta. 

Bu değişiklikleri yapmak sizleri de istediğiniz oyun deneyimine sahip kılabilir. 

Oyun Oynanan Cihazı Yeterince Soğutmak

Oyun oynadığınız telefon, tablet veya bilgisayarlar sistemi her ne kadar gelişkin olursa olsun belli bir noktadan sonra ısınmaya başlar. Bunun sebebi sisteminizin yetersiz olması değil, gerekli soğutma sistemine sahip olup olmadığıdır. Hangi platformu kullanıyorsanız kullanın en başat faktör sisteminizin gerekli ısının üzerine çıkmamasıdır. Isı yükseldikçe performans düşer. Bu sebeple sistem soğutması önemli bir faktör olarak karşımızda durmaktadır. Belki de uzun süreli oyun deneyimindense daha verimli kısa ve aralıklı bir oyun deneyimi, sizin daha akıcı ve hızlı bir oyun deneyimi yaşamanıza imkan verebilir. 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir