Elektronik Sigara Nedir
  1. Anasayfa
  2. Genel

Elektronik Sigara Nedir

0

Elektronik sigara, halk arasında bilinen adıyla elektronik nargile insanların tütün içeren sigaradan uzaklaşmak adına aromalı veya aromasız olacak şekilde likit adı verilen sıvıların tanka doldurulmasıyla sigara gibi içe çekerek içilen yoğun duman içeren bir elektronik cihazdır.

Elektronik Sigara Nasıl Kullanılır?

Elektronik sigara, diğer adıyla elektronik nargile içerisinde bulunan elektrik aksanı sayesinde likitin koyulduğu yeri ısıtarak sipsi adı verilen ağıza gelen kısımda içe nefes çekerek duman oluşturarak içen kişiye sigara veyahut nargile hissi yaratmaktadır. Bazı elektronik sigaralar direk nefes çekimiyle çalışıyorken bazıları ise üzerinde bulunan tuşa basılı tutarak çalışmaktadır.

Likit Nedir?

Ana maddesi gliserinden oluşmaktadır. Nikotin veya farklı aromatik ürünlerle harmanlanarak yağ formunda elektronik nargilelerin tank alanına doldurulan bir dolum sıvısıdır ve duman çıkmasını sağlayan bir sıvıdır.

Elektronik Nargile Volt Değeri Ayarlanışı Nasıl Yapılır?

Bazı elektronik nargileler de voltaj değeri ve bazı ayarlamalar yapılabilmektedir. Başlıkta da bahsettiğimiz üzere voltaj değeri, içen kişinin ne kadar duman çıkmasını istediği ile ilgilidir. İçen kişi eğer ki yoğun bir duman ile içim sağlamak istiyorsa voltaj değerini arttırabilir fakat bu da cihazın aşırı derecede ısınmasını sağlayarak patlama ve yanmaya yol açabilir. Bu sebeple genellikle tavsiye edilen değerler 12 – 16 volt aralığında olup süre olarak uzun süre çekilmemesi yönündedir. Her cihazın özelliği farklı olması kaynaklı voltaj ayarı genel olarak cihaz üzerinde bulunan +/- tuşları üzerinden yapılabilmektedir.

Elektronik Nargilenin Yarar ve Zararları Nelerdir?

Öncelikle yararından bahsetmek gerekirse, en büyük yararı saf tütün ürünlerinden rahatlıkla vazgeçmeyi teşvik etmektedir. Bunun yanında sağlık açısından ise belirtilen üzere saf tütün ürünü olmaması kaynaklı daha faydalı bir üründür. Aynı zamanda normal bir saf tütün ürününe göre daha fazla duman çıkarması kaynaklı tatmin etme açısından daha fazla ağır basmaktadır. Zararlarından bahsetmek gerekirse, her ne kadar saf tütün ürünü olmasa da duman içerikli bir ürün olması kaynaklı ciğerlere zararı mevcuttur. Bununla birlikte bağımlılık durumu söz konusu fakat nikotinsiz kullanılan elektronik nargileler bağımlılık açısından daha az etkilidir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir