Whatsapp Web Nedir Nasıl Kullanılır
  1. Anasayfa
  2. Genel

Whatsapp Web Nedir Nasıl Kullanılır

0

Teknolojinin de gelişmesiyle artık toplumda akıllı telefonların yaygınlaşması birçok alanda kullanımına olanak sağlayarak giderek daha popüler bir hale gelmiştir. Bu artan kullanıma birde içinde barındırdığı ve son zamanlarda birçok farklı alanda kullanıcıya sahip olan mesajlaşma arama ve görüntülü konuşma özelliklerine sahip olan bir uygulama geliştirilmiştir. Bu uygulamanın adı ise WhatsApp tır.

WhatsApp Nedir?

WhatsApp 24 Ocak 2009 da ” Jan Koum ” adında bir Ukraynalı bilgisayar programcısı tarafından geliştirilmiştir. Yıllar arasında da geliştirdiği bu uygulama birçok özellik sağlayarak günümüzde ücretsiz bir şekilde son haline kavuşması sağlanmıştır.

WhatsApp Kullanım Alanları

Teknolojinin dünya üzerinde internet ile geniş bir kullanıcıya her yıl üstüne koyarak ilerlemesi sonucunda WhatsApp uygulamasının da geniş bir kullanıcıya ve kullanım alanına olanak sağlamıştır.
Günümüz eğitim sisteminde, askeri alanlarda, firmalarda ve birçok topluluk projelerinde kullanılmaktadır. Erişim alanının artmasında önemli rol oynayan WhatsApp Web özelliği sayesinde 
daha geniş bir kullanıcı havuzu sağlanmasında pay sahibi olmuştur.

WhatsApp Web Nedir?

WhatsApp uygulaması geliştirilmesinden yaklaşık 7 yıl sonra 2016 tarihinde kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Bu özellik her yıl geliştirilmesi sırasında eklenen ve kullanıcıların olumlu ve yüksek kullanım sağlayarak bir geri dönüş sergilemiştir. Bu özellik ile artık uygulamanın sadece telefonlar üzerindeki sınırlarını kaldırarak daha geniş bir kitle ye hizmet vermelerini sağlamıştır.

WhatsApp Web Nerede Kullanılır?

WhatsApp Web kullanıcılara bilgisayarlarından veya tabletlerin den erişebilmelerini sağlamaktadır. Bu sayede birçok şirket ve firmalarda sadece telefondan değil aynı zamanda işlerini yürüttükleri bilgisayarlardan veya tabletler den entegreli bir şekilde iletişim sağlama imkânı sunulması hedeflenmiş ve başarılı olunmuştur.

WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Web kullanımı kullanıcıların öncelikle WhatsApp Web i internet sayfasına ulaşması ve telefonlarını bağlayabilmek için ekran da bir QR kodu karşılayacaktır.

 Bu QR kodunu okutacak olan özellik ise telefonlarında bulunan WhatsApp uygulamasının ayarlar kısmından WhatsApp web özelliği seçtiklerinde QR okuma ekranı gelecek ve telefonlarını bilgisayar ekranında veya tablet de açılan kodu okutmaları ile etkileşim sağlayabileceklerdir.

 WhatsApp Web tablet ile de kullanılmak istenirse aynı yollar takip edilmesi yeterlidir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir